Mer om mig

Mitt namn är Joakim Norenius, jag är född mitten på 90-talet och har sedan 2017 nördat ner mig i fotografering. Till en början hade jag det som en hobby då jag fotade porträtt med mina vänner för skoj skull. Sommaren 2018 fick jag förfrågan av Familjen Lindnord att på kvällar och helger följa med och fånga deras äventyr på bild. Vi insåg snabbt att det krävdes mer tid än bara vår fritid. Vintern 2019 sa jag upp mig som snickare och resan att driva mitt egna företag som fotograf hade startat.

Svartby bild kommer ifrån området jag är uppvuxen i. Jag ville komma fram med ett företagsnamn som inte innehöll mitt egna namn och då blev det just Svartby bild, det var ju trots allt där intresset kom fram.

Under åren 19-20 reste jag väldigt mycket. Under mina resor har jag framförallt fått lära mig att bemöta människor från alla olika kulturer, länder och yrken. Det jag även tagit med mig är att jobba i olika miljöer, allt från slalombacken i Canada till sanddynorna i Egypten.

Mitt fokus ligger på att fånga händelsen och stunden där bilden förmedlar lika mycket som en video, och att du genom bilden faktiskt kan känna att du själv va där. Jag har jobbat mycket med just "One Time" fotografering som jag själv vill kalla det, vilket innebär att man endast har en chans att "sätta" bilden. Det kan innehålla en tävling, ett bröllop, eller kanske ett åk på just den orörda slalombacken.